Skriving av saktekster

24336Den reviderte læreplanen i norsk har ett, overordnet fokus, nemlig de grunnleggende ferdighetene.

En av de viktigste skriftlige ferdighetene vi kan gi elevene våre på videregående, er å skrive saktekster. Det å mestre å skrive saktekster er viktig for å få uttrykt kunnskapen sin og meningene sine – og for å beherske skolehverdagen. Skolestilen er en velkjent sjanger innenfor de fleste fag.

På denne siden finner du et steg for steg-opplegg som kan gjøre elevene bedre rustet til å skrive avsnitt, byggesteinen i de fleste saktekster. Opplegget er også opptatt av betydningen av skriftlige tekster i det offentlige rom.

Opplegget finner du her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s