Har du hørt om Ingvild Hedemann Rishøi?

La-staa_small

Historien-om-Fru-Berg_small

Ingvild Hedemann Rishøi har gitt ut to kritikerroste novellesamlinger «La stå!» (2007) og «Historien om Fru Berg» (2011). Rishøi har fått flere priser for tekstene sine. I dag blir  Per Olov Enquists pris utdelt til Rishøi i Gøteborg.

Juryen begrunner sitt valg slik:
«Rishøis noveller beriker sjangeren. Hennes store menneskekunnskap og fine balanse mellom empati og lydhørhet gjør at hun kommer tett på sine karakterer. Resultatet er både hjerteskjærende og melankolsk – men ofte med glimt i øyet. En riktig original og særpreget forfatterstemme.»

Tidligere prisvinnere:
2005 Juli Zeh
2006 Jonas Hassen Khemiri
2007 Trude Marstein
2008 Daniel Kehlmann
2009 Helle Helle
2010 Jonas T. Bengtsson
2011 Jón Kalman Stefánsson
2012 Mara Lee

Ingvild Hedemann Rishøis noveller er gode tekster å lese for elever i den videregående skolen, og er dermed et godt tips for den som ønsker å jobbe med nye tekster i klasserommet. Kanskje kan novellesamlingene hennes være et tips til høstferielektyre? God ferie til dem som går inn i høstferien sin denne uken!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s