En god roman gjør hjernen smartere

Nå har norsklæreren fått vitenskapelig støtte. Ny forskning viser nemlig at kvalitetslitteratur skiller seg fra både populærlitteratur og fagtekster ved at den utvider hjernes evner til å tenke i nye baner. Dette er ikke spesielt overraskende tenker du kanskje, men denne artikkelen http://www.nrk.no/viten/en-god-roman-gjor-hjernen-smartere-1.11278639 kan kanskje være fin å lese sammen med elever som stiller spørsmålstegn ved nytteverdien av deler av norskfaget? Om ikke annet kan artikkelen minne deg på hvor viktig jobben du gjør, er – og at gode leseopplevelser også er riktig og viktig å bruke tid på.

God helg kjære norsklærer!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s