Hvordan få elevene til å argumentere godt for sine standpunkter?

I kategorien «undervisningstips» finner du en rekke didaktiske tips og forslag til praktiske øvelser i klasserommet som du fritt kan benytte deg av. Vi oppdaterer kontinuerlig og legger stadig ut nye forslag, så det kan være lurt å besøke siden av og til!

Det nyeste undervisningstipset inneholder korte, små øvelser som har som mål å få elevene til å reflektere rundt hvordan de argumenterer for sine synspunkter. Øvelsene er fine å gjennomføre i forbindelse med faglige samtaler eller diskusjoner i klasserommet, eller i forkant av en argumenterende skriveoppgave. Øvelsene kan også danne utgangspunkt for en samtale  rundt forskjellen på det å resonnere og drøfte, og det å argumentere.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s