Elevar skriv betre med hjelp av modelltekstar

Nyare forsking knytt til Lesesenteret viser at elevar skriv langt betre dersom dei øver seg gjennom å etterape modelltekstar. Ikkje så uventa kanskje, for det å etterape dei lærde og lære av andre sine erfaringar, er jo ein svært vanleg metodikk innafor mange fagfelt – ikkje minst innan yrkesopplæringa.

Det å lære seg å skrive gjennom å etterape modellar har vi også stor tru på. Derfor er bøkene våre utstyrte med modelltekstar i alle dei tekststypane som elevane skal øve seg i. Modelltekstane er knytt til dei ulike kursa i bøkene. Dermed vil elevane få rettleiing steg for steg i skrivearbeidet.

Vil du lese meir om skriving etter modellar, kan du trykke på lenka under.

Skriving etter modelltekstar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s