Bli kjent med Panorama

panovg1

Panorama er Gyldendals læremiddel i norsk rettet mot studiespesialiserende studieretning, nå revidert etter den nye læreplanen.

Hva er nytt i Panorama?

Panorama viderefører sine suksesskriterier gjennom et styrket fokus på øvelser i grunnleggende ferdigheter og kurs som veileder elevene i det praktiske arbeidet med faget. Panorama gir en god og grundig fremstilling av fagstoffet skrevet av faglig dyktige forfattere. I tillegg har Panorama et gjennomgående didaktisk fokus gjennom å vektlegge ulike læringsmetoder og -strategier.

Øvelsesoppgaver, kurs og modelltekster
Panorama har en rekke øvelsesoppgaver som trener elevene i de mest sentrale grunnleggende ferdighetene i faget. Kursene veileder elevene gjennom de norskfaglige sjangrene. Nytt er at tekstsamlingen også inneholder modelltekster skrevet av elever i den videregående skolen. Panorama legger til rette for at eleven skal kunne utvikle seg som skriver, mestre de faglige kravene og oppnå tilfredsstillende måloppnåelse i faget.

Fyldig tekstsamling
Panorama tilbyr ellers en fyldig og elevnær tekstsamling som både skal gi elevene leselyst, men også by på innsyn i vår felles teksthistorie. Dette gjør Panorama til et trygt og godt valg for deg som norsklærer.

Les mer om Panorama i brosjyren «Bli kjent med Panorama»

Hva er Panorama Smartbok?

Panorama Smartbok er en digital versjon av læreboka. Elevene kan markere i teksten, søke, lage bokmerker og legge inn egne notater. Hele boka er lest inn av skuespillere så Smartboka kan brukes som lydbok. Panorama Smartbok kan brukes alene og som et supplement til enkelte elever. Mange bruker Smartbok som lesestøtte til elever som trenger dette, eller kjøper en lærerlisens slik at læreren kan vise boka stort på projektor.

Prøv gratis i 4 uker, se www.smartbok.no

pano_sb_vanlig

Lag notater og marker teksten i Panorama Smartbok

Funksjoner:

 • MARKER TEKSTEN: Bruk verktøy for gultusj og marker viktige ord og begreper.
 • LYTT: Hele boka er innlest, trykk hvor du vil i teksten og få den opplest
 • NOTER: Lag egne notater i teksten: Lag sammendrag, ordforklaringer eller huskelapper til deg selv.
 • SØK: Alle ord og begreper er søkbare, og det er derfor lett å finne igjen tema eller begreper andre steder i boka.
 • ZOOM: Forstørr tekst og bilder
 • INNHOLDSBANK: Finn igjen notater, bokmerker og notater i bokas egen innholdsbank.

Ekstraressurser:

 • FILM/OMVENDT UNDERVISNING: Hvert kapittel starter med en undervisningsfilm som raskt oppsummerer kapitlet. Underveis i
  kapitlene finner du også filmklipp som f.eks eksempel på en muntlig presentasjon.
 • UNDERVISNINGSOPPLEGG: Egne undervisningsopplegg som du som lærer kan laste ned og tilpasse eller bruke som de er.
 • ARBEIDSARK: Oppgavene i boka kan lastes ned som word-dokumenter slik at elevene enkelt kan svare på oppgaver og levere disse der det passer for deg som lærer
 • MODELLTEKSTER TIL KURSENE: Til alle kursene finner du modelltekster. Disse er også vurdert og kommentert slik at elevene kan se hva som er tekstenes styrker og svakheter.

Justert versjon av innholdsliste:

Innholdslista til tekstsamlinga i Panorama Vg3 mangler forfatternavn. Vedlagt finner du en justert versjon av innholdslista som du kan bruke dersom du ønsker. Vi beklager dette, og skal få justert lista ved første anledning!

Last ned pdf-versjon av innholdslista her: PanoramaVG3-Innhold

Panorama Ressursbank

Panorama Ressursbank er et fagnettsted for lærere og elever. Her vil du finne ekstra ressurser knyttet til boka. Her kan du bestille gratis tilgang til Ressursbanken.

Se gyldendal.no/panorama

2 tanker om “Bli kjent med Panorama

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s