Inspirasjonskveld 13.mai

annnorsk2

Tirsdag 13.mai inviterer vi til inspirasjonskveld for norsklærere. Det blir forfattermøter, foredrag om sjanger og formål, og tid for mingling og servering.

PROGRAM FOR KVELDEN

Dørene åpner kl. 16.30

17.00 Bokbad: samtale mellom Trude Rønnestad og Ingvild Rishøi

17.30 Anne Kristine Øgreid: Er sjanger ut?

Arbeidet med de grunnleggende ferdighetene er sentralt i norskfaget på yrkesfaglig studieretning. I den reviderte læreplanen nevnes ikke sjangeropplæring spesifikt, men formålet med lesing og skriving løftes fram. Hvilken betydning har dette for undervisningen og vurderingen i norskfaget?

18.45 Amund Hestsveen og Torborg Igland, forfattere av ungdomsboka Flukten

19.00 Smakebiter fra Gyldendals nye norskverk

19.30 Cecilie Enger

20.00 Sosialt samvær med pizza og noe godt å drikke

 HVEM KOMMER?

Anne Kristine Øgreid er høgskolelektor og underviser i norsk på lærerutdanningen ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Hun arbeider med en doktorgrad om skriving som grunnleggende ferdighet på ungdomstrinnet. Hun har lang undervisningserfaring fra ungdomstrinnet og er medforfatter av Tett på.

Ingvild H. Rishøi (f. 1978) er en av redaktørene for bladet Avsagd Hagle. I 2007 debuterte hun med novellesamlingen La stå, som ble hovedbok i Bokklubben Nye Bøker, og fikk strålende mottakelse. Hennes andre novellesamling, Historien om Fru Berg, ble nominert til Brageprisen. Hun har også skrevet to bildebøker for barn, og er blitt tildelt Sultprisen, P.O. Enquists pris, Språklig samlings litteraturpris og Kulturdepartementets bildebokpris. Ingvild H. Rishøi bor i Oslo.

Cecilie Enger (f. 1963) er utdannet cand.mag. med fagene historie, norsk og journalistikk, og jobber som journalist i Dagens Næringsliv. Hun debuterte i 1994 med romanen Nødvendigheten. Hun fikk sitt store gjennombrudd med romanen Mors gaver i 2013. For den mottok hun Bokhandlerprisen og ble nominert til Kritikerprisen.

 MELD DEG PÅ inspirasjonskvelden her

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s