Kreativ skriving av saktekster: Reisereportasje

sakstekster

Til læreren. I denne oppgaven får eleven trenging å skrive en deskriptiv, personlig tekst, samt en rent faktaorientert, informativ tekst om samme emne.

Til eleven: Velg deg ut et reisemål hvor du har vært på ferie, i eller utenfor Norge.

  1. Idemyldring: Skriv ned hulter til bulter ting du husker fra denne ferien. Mat dere spiste, severdigheter dere så, steder dere besøkte. Hva synes du var spesielt fint med dette stedet eller motsatt hva var det du ikke likte? Hvordan så hotellet eller overnattingsstedet ut? Hva gjorde dere på dagtid, hva gjorde dere på kveldstid, hvem reiste du sammen med og ble du kjent med noen nye mennesker underveis.
  2. Utdypning: Bestem deg for en bestemt episode eller hendelse som du skriver inngående og detaljert om. Fortell trinn for trinn om hva som skjedde. Det behøver ikke å ha vært spesielt dramatisk. Hvor var dere, hvem var til stede og hva skjedde?
  3. Innsamling av fakta. Tenk deg at du jobber for et reisebyrå og har fått i oppgave å lage en presentasjon av dette stedet. Du vil trenge historikk og en oversikt over hva stedet særlig har å tilby. I tillegg må du presentere et par overnattingsalternativer, oppgi hvordan man kommer seg dit og hva transporten koster fra Oslo eller en annen storby.

    Oppgaven er skrevet av Kjersti Wold for Gyldendal Undervisning.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s